Bârkspaddan & Eine Styfs pris 2011
Text och foton: Monica Blomström


 

Vi gratulerar!

Bowling Barkspaddapristagare 2011 Louise Håkansson. Eine Styf Stipendiat 2011

 

Barnkören

Traditionen lever vidare när en näst intill fullsatt biosalong på Forum fylldes för Nyårsfirandet!

Birgitta Häggqvist hälsade traditionsenligt välkommen och ”lotsade oss” genom dagens olika programpunkter samt underhållning med lokala artister.

Barnkören Sångfåglarna under ledning av Jenny Anne Gradin inledde med att sjunga bl a ”Gloria” samt ”Åsne-expressen” och därefter sjöng Rasmus Johansson och Jenny Anne Gradin stämningsfullt duett tillsammans. 

 

Nyfödda

I år välkomnades nio små nyfödda Junselebor, med ett smycke som och delades ut av Junsele Lions representant Thomas Löfgren.

 

Stipendiat

Stipendium ur Eine Styfs minnesfond delades ut och i år blev det en duktig och lovande talang inom skidåkningen, Louise Håkansson som blev årets mottagare.

 

Vinnare Barkspadda 2011

Dubbelt upp blev det i år igen när både den stora och lilla Bärkspaddan delades ut till Lars-Gunnar Ljungqvist och Barbro Näsström Pallin, som under året färdigställt och öppnat ”en ny och populär samlingspunkt för alla åldrar”- Junseles nya Bowlinghall.

 

Publik

Här i publiken så ser vi bland andra, Lena Eriksson och Göran Stenmark, som underhöll oss med sång och musik. Instrumenten de trakterar är nyckelharpa och gitarr. 


Nils-Anders Forssén

Till slut kom han så även i år iförd en stor fårskinnspäls, Nils Anders Forssén, för att traditionsenligt önska alla ett Gott slut och ett Gott nytt År samt för att läsa årets Nyårsdikt.

Och Birgitta Häggqvist som så många år varit programledare vid Nyårsfirandet, avslutade med att uppmana oss alla innan vi gick ut i vinterkylan, att ”vara rädda om varandra” samt önskade ett Gott Nytt 2012.

 

(c) www.junselebyar.se 2011